Árak és Foglalás
Mit vigyünk magunkkal a sátrazáshoz?

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk hasznos tanácsokat arra vonatkozóan, mit érdemes feltétlenül magunkkal vinni a sátras kempingezéshez.

A Balatontouristnál lehetőség van berendezett, bérelhető lakósátrak foglalására is, amelyek étkészlettel, főzőedényekkel és eszközökkel, főzőlappal, kávéfőzővel, hűtőszekrénnyel, ággyal, ágyneművel és törölközővel felszereltek, de ha úgy döntünk, hogy inkább saját sátorral kempingeznénk, akkor feltétlen válasszunk az igényeinknek megfelelő sátrat, méret, minőség és kényelem szempontjából, hogy a pihenés valóban kellemesen teljen.

Fured-bersator.jpg

Fotó: Bérelhető lakósátor a Balatontourist Füred Kemping és Üdülőfaluban

 

Mielőtt elindulnánk, járjunk utána, milyen lesz az időjárás, ennek megfelelően válasszuk ki a hálózsákot. Az alvásunkat pedig kényelmesebbé teheti egy felfújható matrac vagy kempingmatrac.

Gondolni kell az időjárási viszonyokra, főleg nyáron a hatalmas hőség vagy éppen a nem várt esőzésekre – viharokra. Sátrunkat helyezzük el gondosan, lehetőleg árnyékban és készüljünk kampóval, plusz zsinórral, kalapáccsal, amivel rögzítjük sátrunkat.

_DSC9375.jpg

Fotó: Sátorhely a Balatonturist Vadvirág Kemping és Üdülőfaluban

 

Mivel a Balaton-parton tervezzük a kempingezést, feltétlen kerüljön be a csomagok közé a fürdőruha törölközővel, és a naptejet se felejtsük otthon.

Beszélgetéshez, étkezésekhez biztosan jól fog jönni a kempingasztal és kempingszék, amik máris adnak egy jó alapot a társasjátékoknak, amiknek szintén érdemes egy helyet szorítani a táskában, főleg, ha gyermekekkel érkezünk. Ha már a játékoknál tartunk, a legtöbb Balatontourist kempingben található sportpálya, így érdemes labdákkal felkészülni.

foto86.jpg

Fotó: homokos röplabdapálya

Több napos kempingezés esetén érdemes egy alap étkészletet magunkkal vinni (kés, villa, kanál, tányér), de egy multifunkciós bicska is kincset ér és kis helyen elfér. Az evőeszközök és a ruhák tisztán tartására is érdemes figyelmet fordítani (mosószer, mosogatószer). A kempingekben egyébként van zsetonnal működő mosógép szükség esetére. Tervezzük el, milyen ruhát, mikor fogunk hordani, így helyet spórolhatunk csomagoláskor.

Hasznos lehet, ha van nálunk gyufa és konzervnyitó, valamint ha áramcsatlakozóval ellátott sátorhelyet vagy parcellát foglal, akkor jó, ha van hosszabbító és elosztó is.

A kempingekben találhatóak tűzrakóhelyek, valamint közös konyha is, így aki szívesen főzne a kempingezés ideje alatt, érdemes magával vinnie főző edényt, fakanalat, merőkanalat, edényfogót, esetleg lavort a mosogatáshoz, egy kannát a vízhordáshoz, valamint olaj, só, fűszerpaprika is jó, ha van a csomagunkban.

_DSC8605.jpg

Fotó: tűzrakóhely a Balatontourist Berény Naturista Kempingben

Pirkadatkor érkező napsütés nem biztos, hogy sokáig hagy minket aludni a szabadban, így a kávé vagy forró tea szerelmesei gázon használható kávéfőzővel készülhetnek.

A kempingezés alkalmával számolni kell azzal, hogy együtt élünk a természettel. Ahogy melegszik az idő, úgy kerül elő egyre több rovar, így jól jöhet, ha van nálunk szúnyogriasztó és kullancsriasztó, esetleg rovarűző gyertya az esti beszélgetésekhez a sátor előtt.

Az esti órák izgalmaira felkészülve, mielőtt nyugovóra térnénk, de még kiélveznénk a nyári éjszakák jó levegőjét, ideális utazótárs lehet az elemlámpa, vagy napelemes lampion fűzér.

Strand-Holiday.jpg

Fotó: családi sátrazás a Balatontourist Strand-Holiday Kempingben

 

Bővebb információ a kempingekről, foglalás:

Balatontourist Füred Kemping & Üdülőfalu, Balatonfüred

Balatontourist Napfény Kemping, Révfülöp

Balatontourist Strand-Holiday Kemping, Balatonakali

Balatontourist Berény Naturista Kemping, Balatonberény

Balatontourist Vadvirág Kemping & Üdülőfalu, Balatonszemes