Részletes keresés


Gyakran Ismételt Kérdések

 

1. Hogyan működik a foglalás?

Foglalási lehetőségek: online foglalás, rendelésküldés weboldalunkon keresztül, levélben, faxon, e-mailen, vagy közvetlenül a kemping címén.

1.1. Online foglalás:

Ez a leggyorsabb szállásrendelési lehetőség az Ön számára. Weboldalunk keresőjében az online foglalásra felajánlott szálláshely azonnal, garantáltan foglalható, a kért előleg online bankkártyás kifizetése után a megadott időszakra az Ön rendelkezésre áll.  A visszaigazolás a fizetést követően e-mail-ben érkezik.

1.2. Foglalási kérés weboldalunkon keresztül

Ha weboldalunk keresőjéből foglalási kérést küld, akkor automatikus adatrögzítő e-mailt küldünk. Ez még nem garantálja, hogy a kért szállástípust a megadott időpontra biztosítani tudjuk Önnek. 2 munkanapon belül a kiválasztott egység visszaigazolást fog küldeni, vagy amennyiben a kért időpontra nincs szabad kapacitásunk, alternatív megoldást ajánlunk.

Visszaigazoló levelünkkel együtt küldjük az előleg fizetésére vonatkozó információkat, az előleg összegét (általában a szállásdíj 50%-a) és a lemondási feltételeket. Előlegét a visszaigazolás kézhezvétele után kifizetheti weboldalunkon keresztül (bankkártyával vagy OTP/MKB/K&H SZÉP kártyával), átutalhatja bankszámlánkra vagy OTP/MKB/K&H SZÉP kártyáról a kibocsátó bankon keresztül átutalhatja számlaszámunkra.

1.3. Rendelésküldés levélben, faxon, e-mailen, vagy közvetlenül a kemping címén

A foglalásának a következő adatokat kell tartalmaznia:
- a kiválasztott kemping helye és neve
- az üdülés időpontja (esetleges alternatív időpont) - előfoglalás esetén főszezonban bungalók, mobilházak és egyes parcellák min. 4, vagy annál több éjszakára foglalhatók
- a megrendelt balatoni szállások, vagy parcellák mennyisége (ezalatt a parcellázott, vagy nem parcellázott kempinghely értendő, ahogy az a kempingleírásokban szerepel. Kérjük a gyereksátrat is adják meg!)
- a személyek számát, felnőttek, gyermekek életkorának megadásával
- a megrendelő nevét, pontos postai címét (kérem nyomtatott betűkkel és pontos irányítószámmal adja meg), számlázási címét
- e-mail címét

Miután megkaptuk az írásos megrendelőt, postafordultával küldjük a visszaigazolást, ami körülbelül 8 napot vesz igénybe. Az e-mailben és a web-oldalunkon történő foglalásokat rövid időn belül (max. 2 munkanap) visszaigazoljuk. Minden szükséges információt, a foglalási és fizetési feltételeket  megtalálja a visszaigazolásunkban, a fentiekhez hasonlóan.

Szíveskedjen előre jelezni, amennyiben a megrendelőtől eltérő számlázási címre kéri számláját! Utólag, más névre nem áll módunkban számlát kiállítani!

2. Mi az a konkrét helyfoglalási díj?

Konkrét hely- vagy házszámra vonatkozó foglalási igényét (parcella, üdülőház, mobilház), amennyiben a kívánt hely szabad, 10.000 Ft szállásdíj felár ellenében tudjuk garantálni. Amennyiben technikai, vagy más egyéb okok miatt a garantált helyet mégsem tudjuk biztosítani, a felárat visszafizetjük.

3. Milyen a Balaton vize?

A Balaton Európa legnagyobb édesvizi tava. Vízfelülete 600 km2, hossza 77 km, átlagos vízmélysége 3,5 m. Május végétől a tó vize 17-20 oC, fürdésre alkalmas. Nyáron gyakran 24-26 C fokra is felmelegszik. Az úszáson, fürdőzésen kívül számos vízisport űzésére is van lehetőség, (Szörf, vitorlázás, vízisí) de a horgászok körében is igen kedvelt. A Balaton körüli helyiségekben mindenhol ápolt, füves strandok várják a víz szerelmeseit. A Balatontourist kempingjeinek többsége rendelkezik saját stranddal.

4. Veszélyes a Balaton?

A Balaton szeszélyes hölgy!
„A háborgó magyar tenger”

A magyar tenger hirtelen tud a sima víztükörről háborgó, tajtékzó tengerré válni!

A Balatonon 28 helyen felállított viharjelző rendszer mindenkit időben figyelmeztet a vihar közeledtéről. Biztonságosan juthatunk partra, ha komolyan vesszük a viharjelzést, és betartjuk a vízi-rendészeti szabályokat. A vihar közeledtére figyelmeztet, ha a lámpa percenként 60-szor villog. Percenkénti 30 villanásnál nem tanácsos a parttól 500 méterre eltávolodni, mert erős szél várható. Bóják jelzik meddig szabad beúsznunk, illetve csónakkal, vízibiciklivel közlekednünk.

5. Lehet motorcsónakot használni a Balatonon?

Nem, a Balatonon tilos a motoros csónakok, hajók használata. Itt vitorlázni és szörfözni lehet.

6. Mit lehet itt csinálni?

A kemping vendégeinek a kempingen belül az animációs teamek ajánlják a napi programokat. A környék és a főváros nevezetességeinek megismerését szervezett autóbuszos, idegenvezetős programok teszik lehetővé. Az egyéni kirándulásokra akár gyalog, akár autóval vagy kerékpárral számtalan remek uticélt tudnak ajánlani a kempingek recepcióján.

7. Mit kell magunkkal hozni, ha bungalóban fogunk nyaralni?

A Balatontourist kempingjeiben lévő bungalók összkomfortosak. Ágyneműt, törölközőt és konyhafelszerelést, kávéfőzőt, hűtőszekrényt biztosítunk. A személyes ruhaneműn és pipereholmin túl csak a mosogatáshoz kell mosogatószert, szivacsot és esetleg súrolószert hozni.

8. Mit kell magunkkal hozni, ha mobilházban fogunk nyaralni?

Mobilházainkban a nyaraláshoz szükséges kényelem biztosított. Amiről a legtöbb esetben Önnek kell gondoskodnia: ágyneműhuzat, konyharuha, törölköző, tisztítószer! Házainkban a televízió nem tartozik az alapfelszereléshez. Részletekről a szállástípusok leírásában olvashat.

9. Mit hozzunk magunkkal, ha bérelhető lakókocsiban vagy bérelhető komfortos sátorban fogunk nyaralni?

Ágyneműhuzatot vagy hálózsákot, lepedőt, törölközőt , konyharuhát és a mosogatáshoz szükséges mosogatószert, szivacsot vagy súrolót hozzon! Részletekről a szállástípusok leírásában olvashat.

10. Mi a különbség a normál sátorhely és a parcella között?

Saját kemping felszereléssel rendelkező vendégek normál sátorhelyet vagy parcellát vehetnek igénybe.

Normál sátorhely maximum 50 m2 terület, ahová a személyautó/motorkerékpár és a sátor helyezhető el. A normál helyek a kemping kevésbé forgalmas területein találhatóak, és az igénybe vehető terület mérete változó. A normál sátorhelyen a maximum létszám 6 fő.

A parcella sövénnyel elválasztott, árammal ellátott, meghatározott alapterületű kempinghely 60-140 m2 között. A parcellák a kemping értékesebb területein találhatóak. A parcellán elhelyezhető 1 lakóegység (lakókocsi, sátor, lakóautó) és 1 kissátor, valamint 1 személyautó/motorkerékpár. Egy parcellán maximum 6 fő tartózkodhat. Ártájékoztatásunkban a parcellákat méretük szerint külön ársorban különböztetjük meg.

A két meghatározó szálláslehetőség mellett a gyalogos, illetve kerékpáros turisták számára ún. kis sátorhelyeket (max. 2 fős) alakítottunk ki.

11. Hogyan számoljuk az árat sátorhelyek és parcellák esetén?

Kempinghelyek igénybe vétele esetén az ár mindig 2 részből, területhasználati és személyi díjból áll. Az ártáblázatokban több kempinghely típust is megkülönböztetünk.

12. Mit jelentenek az ártáblázatban látható árkategóriák?

Kissátor = kerékpárral vagy gyalog érkezők részére, akik áramcsatlakozót nem igényelnek, és kicsi (2-3 személyes, max. 5 m2 alapterületű) sátrat állítanak fel.

Sátor+jármű = autós sátorhely ár: sátrazó, autóval, vagy motorkerékpárral érkezők részére, akik áramcsatlakozót nem igényelnek, vagy azok a kerékpárosok, akik 5 m²-nél nagyobb sátrat állítanak fel.

Sátor+jármű+áram = autós sátorhely ár árammal: ebbe a kategóriába tartozik a sátras utánfutó, a 8 m2-nél nagyobb sátor és olyan sátrak, amelynél áramcsatlakozót kívánnak igénybe venni.

Lakóautó/lakókocsi ár = lakóautó, vagy autó + lakókocsi területhasználati díját tartalmazza.

Parcellaárak = tartalmazza 1 autó, 1 lakóegység (lakókocsi, lakóbusz vagy lakósátor), 1 kis sátor és 1 áramcsatlakozás díját.

Felnőtt = személyi díj 14 éves kor felett

Gyermek (2-13) = gyermek személyi díj (2-13 év között)

Példa:

2 felnőtt sátorhelyet szeretne igénybe venni és autóval érkeznek, akkor 1 éjszakára az ár:

1 x"sátor+ autó" + 2 x "felnőtt személyi díj" = szállásdíj 1 éjszakára (Az idegenforgalmi adót ezen felül kell fizetni.)

13. Mit tartalmaz a szezonbérlet ára?

A szezonbérletek a teljes szezonra, a kemping nyitásától zárásig érvényesek. Az ár tartalmazza 2 felnőtt és 2 gyerek (2-14 éves) vagy 3 felnőtt személyi díját, 1 lakóegység (lakókocsi, lakóbusz vagy lakósátor) és 1 személyautó díját valamint az áramköltséget (6 A). Az idegenforgalmi adót nem tartalmazza, az a helyszínen külön fizetendő.

14. Mit jelent a hosszú tartózkodási kedvezmény?

Kempinghelyeken 20 éjszakát, üdülőházak és mobilházak esetén 30 éjszakát meghaladó tartózkodás esetén 10 % kedvezményt adunk a szállásdíjból.

A feltételek változhatnak kempingkenként.

15. Lehet háziállatot bevinni a kempingbe?

A Füred Kemping kivételével minden kempingbe bevihető a háziállat (max. 2 háziállat), amiért fizetni kell. Üdülőházakba, mobilházakba viszont nem mindenhová vihető be. Kérjük nézze meg a kemping saját oldalát!

16. Mikor lehet elfoglalni a kempingben a helyünket?

Az érkezés napján 15 órátóltól lehet elfoglalni a kempinghelyet, elutazáskor 12 óráigig kell elhagyni. Üdülőházakba, mobilházakba, bérelhető lakókocsikba és komfortos sátrakba 15 óra után lehet érkezni, és elutazáskor 10 óráig kell elhagyni a szállást.

17. Van szieszta a kempingekben?

Igen, délidőben, többnyire 13-15 óra között csendespihenő van a kempingekben. Ilyenkor a kapuk zárva vannak, autóval, motorral nem, csak gyalogosan vagy kerékpárral lehet közlekedni.

18. Mivel lehet fizetni a szolgáltatást?

Kempingjeinkben készpénzben, Forintban vagy Euróban, valamint bankkártyával lehet fizetni. A bankkártyák közül az Eurocard/Mastercard és a Visa kártyát tudjuk kezelni. A Széchenyi Pihenőkártyát is elfogadjuk fizetőeszközként. A helyszínen elfogadjuk az Erzsébet Plusz Ajándékra szóló utalványt és kártyát is.

19. Hogy működik a fizetés Széchenyi Pihenőkártyával?

Széchenyi Pihenőkártyáját valamennyi szálláshelyünkön felhasználhatja fizetésre.

Az OTP által kibocsátott SZÉP kártyáját ugyanúgy használhatja, mint bármilyen bankkártyáját.

Az MKB és a K&H Bank SZÉP kártyájával is fizethet a kempingben.

Az OTP és az MKB SZÉP kártyáival előleget is fizethet honlapunkon keresztül, a K&H Bank által kibocsátott kártya esetén kérjük hívja a recepciót.

Foglalására előleget legegyszerűbben úgy tud fizetni, ha a foglalási száma birtokában honlapunkat használja a Foglalás gomb Online fizetés menüpontjánál.

Tájékoztatjuk, hogy lemondás esetén a SZÉP kártyás előlegek visszafizetésére nincs lehetőségünk akkor sem, ha a lemondási feltételek szerint megilletné Önt.

Ha a SZÉP kártya használatával további kérdése van, felteheti e-mailben az booking@balatontourist.hu címen, de telefonos foglalási központunk munkatársai is készséggel válaszolnak Önnek: 06-88-544-444

20. Hogyan fizessünk Erzsébet Plusz utalvánnyal vagy kártyával?

2018-tól hálózatunkban elfogadjuk az Erzsébet Plusz utalványt és kártyát. Az AJÁNDÉK zsebből az igénybe vett szállást a helyszínen, a kempingek recepcióján tudja kifizetni. Az Erzsébet Plusz Ajándék utalvány vagy kártya előlegfizetésre nem használható.